Słucham?! Ja pierdziu, to jak chrupnie, to do widzenia... To jeszcze pomyślę, czy seria 7, czy seria 5 (w 5 chyba nie ma już takich problemów?), lub 3. W każdym razie benzyna z pewnością
Fajno, że silnik chociaż bezawaryjny (...podobno...), ale przeraża mnie ta awaryjność elektronicznych pierdół, masakra :roll:
witam wszystkich użytkowników forum ,otóż mam mały problem ,gdy wysiadam z mojego autka dotykając drzwi strasznie kopie prąd.Może ktoś ma taki sam przypadek? ,proszę o pomoc ewentualnie jakiś sposób pozbycia się tego problemu.Motor 1,9 Tdi
tomwis, mam tak samo jak zmienię obuwie. Jest na to prosta metoda. Trzeba wysiadając trzymać ręką za metalowy element nadwozia. Wtedy różnica potencjałów zostanie rozładowana przeskokiem iskry pomiędzy podeszwą buta a podłożem (czego nie poczujesz) a nie pomiędzy ręką a karoserią (co jest nieprzyjemne). To rozwiązanie ma jednak jedną wadę. Zapominam o tym i czesto po fakcie boleśnie się o tym przekonuję :P
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Mam to samo ( w poprzedniej OII też miałem ) ale tylko w zimie, jak chodzę w butach na grubej gumowej podeszwie. Już się przyzwyczaiłem ale czekam z niecierpliwością na wiosnę...
witam wszystkich użytkowników forum ,otóż mam mały problem ,gdy wysiadam z mojego autka dotykając drzwi strasznie kopie prąd.Może ktoś ma taki sam przypadek? ,proszę o pomoc ewentualnie jakiś sposób pozbycia się tego problemu.Motor 1,9 Tdi
Mnie się to jeszcze nie zdażyło może już za stary jestem :shock: ale może rozwiązaniem byłoby zerowanie to taki element gumowy z plecionką miedzianą lub innym metalem które autka ciągną za sobą a jest to przykręcone do metalowej części karoserii :P
ale czy te paski antystatyczne sa skuteczne bo czytalem rozne opinie? moze ktos ma/mial/testowal?
niby majatku nie kosztuje ale wole zapytac niz montowac bez sensu
Komentarz